سبوس چیست؟
سبوس چیست؟ سبوس غنی ترین منبع غذایی از نظر فیبر و الیاف گیاهی است و به عنوان مکمل غذایی پربار نقش مهمی در بدن ایفا می کند. سبوس برنج مفیدترین و ویتامینه ترین قسمت برنج است. مواد غذایی که دارای فیبر زیاد هستند بسیار سیر کننده می باشند و حجم بیشتری از معده و دستگاه گوارش را به خود اختصاص می دهند؛ زیرا مقدار زیادی آب جذب می کنند و فرد مجبور می شود غذای کمتری بخورد. از طرف دیگر بیشتر فیبرها در دستگاه گوارش انسان غیر قابل هضم و جذب است.
سبوس به پوسته غلات مانند گندم و جو گفته میشود. پوسته غلات دارای ویتامینهای B ، A، پانتونیک اسید، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس، منگنز و سلنیوم است. همچنین پیوسته در برابر تابش نور خورشید است. در نتیجه از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.
سبوس ماده ای قهوه ای رنگ و نرم بوده و از دو نوع فیبر گیاهی تشکیل شده است که سلولز و همی سلولز نام دارند. نیاز روزانه هر فرد به مصرف سبوس 30 گرم در روز است که میتواند سبوس برنج یا سبوس گندم باشد. ساده ترین روش این است که با مقدار کمی سبوس برنج در روز شروع کنیم و تدریجاً بر مقدار آن بیفزاییم تا نتیجه مطلوب را به دست آوریم.
کاربرد سبوس چیست؟
از پوسته غلات برای تولید آرد استفاده میشود. از این ماده حدود ۹۰٪ به عنوان خوراک دام استفاده میشود. در حالی که فقط ۱۰٪ در صنایع غذایی به عنوان منبع فیبر در نانوایی، غذاهای سرخ شده و غلات صبحانه مورد استفاده قرار میگیرد. پوسته غلات استخراج شده می تواند به عنوان مکمل غذایی و خوراک دام مورد استفاده قرار گیرد.
فواید سبوس برنج چیست؟
پوسته برنج یکی از محصولات فرعی برنج میباشد که در طی فرآیند آسیاب به دست می آید. معجزه آن برای ریزش مو بسیار قابل توجه است. همچنین اگر سلامتی و زیبایی برایتان اهمیت دارد، میخواهید لاغر شوید، فشار خون، قند و کلسترول بالایی دارید میتوانید سبوس برنج را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
مقدار مصرف سبوس برنج در روز
در صورت استفاده برای کاهش کلسترول بالای خون : ۱۲-۸۴ گرم در روز
برای درمان سنگ کلیه: ۱۰ گرم دو بار در روز برای ۳ تا ۵ سال
و برای لاغری و کاهش وزن: ۱ قاشق چای خوری از سبوس را در یک لیوان آب میوه یا یک لیوان آب بریزید و بنوشید.
سبوس برنج و تاثیر آن در بدنسازی
فایده سبوس برنج برای بدنسازی چیست؟ مقادیر بالای ویتامین B6 موجود در این سبوس به افزایش انرژی ورزشکاران و بدنسازان در تمرینات بدنسازی کمک قایل توجهی می کند. مقادیر قابل توجه پروتئین موجود در سبوس برنج باعث تقویت عضلات و بهبود عضله سازی در بدنسازی می شود.
درمان کم خونی با سبوس برنج
کم خونی مشکلی که ممکن است خیلیها با آن مواجه باشند در حالیکه از درمان آن با سبوس برنج غافلاند. به دلیل وجود آهن و ویتامین B فراوان در سبوس برنج، این ماده میزان گلبول های قرمز خون را افزایش می دهد و در نتیجه کم خونی یا آنمی را برطرف می سازد.
تقویت حافظه با خوردن سبوس برنج
این ماده مقدار زیادی منگنز دارد که به عملکرد بهتر مغز کمک می کند. همچنین ویتامین های B5 و B6 موجود در آن نیز به تقویت حافظه کمک بسیاری می کند. پیشگیری از آلزایمر و زوال عقل از دیگر فواید مصرف سبوس برنج میباشد.
نکات سبوس برنج چیست؟
این ماده به دلیل داشتن فیبر بالا برای افرادی که دستگاه گوارش ضعیفی دارند توصیه نمیشود. اگر بیماریهایی مثل زخم معده و روده و یا کولیت عصبی روده دارید، نباید از این ماده استفاده کنید. مصرف سبوس برنج برای کودکان زیر دو سال و زنان باردار و شیرده پیشنهاد نمیشود.
10خواص مهم سبوس گندم
کاهش وزن، استرس و خستگی
بهبود عملکرد گوارش
درمان یبوست
جلوگیری از ریزش و سفید شدن مو در سنین پایین
افزایش قد در نوجوانان و کودکان در صورت مصرف مداوم
به لاغری کمک میکند
میزان کلسترول خون را پایین میآورد
از ابتلا به سرطان کولون جلوگیری میکند
از ابتلا به دیابت پیشگیری میکند
باعث شفافیت پوست و زیبایی صورت میشود
مزیت اصلی سبوس جو دو سر
درمان انواع ناراحتی های دستگاه گوارش است. از آنجا که سبوس جو دو سر سرشار از فیبر محلول است بنابراین باعث ایجاد نرمی در روده شده و کمک می کند تا حرکت مواد در آن به راحتی صورت پذیرد و باعث خروج سموم از سیستم گوارشی نیز می گردد.
هضم صحیح مواد غذایی یکی از مهم ترین عوامل برای سلامت انسانها بشمار می آید. متخصصان بر این باورند که علت بسیاری از بیماریها، از ایجاد اختلال در سیستم گوارشی و هضم نامناسب غذا ها بوجود می آید.
چرا نان با پوسته غلات بخوریم؟
مصرف کردن نان که دارای پوسته غلات باشد برای کنترل چاقی و پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی موثر است. اگر اضافه وزن و چاقی را دوست ندارید و خواهان سلامتی خود هستید حتما توصیه میشود که نان سبوسدار را به برنامه غذایی خود اضافه کنید.
پوسته غلات را به تنهایی نخورید
در نظر داشته باشید که خوردن پوسته غلات به تنهایی عوارض دارد و نباید آن را به تنهایی خورد. سبوس را میتوانید در شیر، آبمیوه، نسکافه و ماست مخلوط کنید. همچنین میتوانید آن را به برنج در حال جوش و انواع خورشت در حال جوش اضافه کنید.
مصرف سبوس حد و اندازهای دارد یا هر چه بیشتر بخوریم بهتر است؟
این سوال ممکن است یکی از سوالات شما باشد. پوسته غلات درست است که خواص مفیدی دارد اما اگر بیش از اندازه مصرف شود، میتواند برایتان مشکلساز شود. اگر میزان مصرف از حد نرمال خارج شود، می تواند باعث کاهش جذب املاح دو ظرفیتی شود. مثلاً آهن، کلسیم و روی به ترکیبهای موجود در فیبر سبوس مانند فیتاتها و فسفاتها متصل میشوند و در نتیجه جذب آنها را کاهش میدهند.
سبوس ها برای چه افرادی مضر هستند
مصرف سبوس ها برای اشخاصی که دستگاه گوارش آن ها حساس می باشند و قادر به تحمل فیبر سبوس نیستند باید کاهش یابد. در مواردی که افراد بیماری نشانگان روده تحریک پذیر دارند، باید مصرف سبوس در برنامه غذایی آن ها طبق دستور پزشک و یا مشاور تغذیه صورت بگیرد.
سبوس ها را باید کم کم به برنامه غذایی خود وارد کرد و کم کم میزان آن را افزایش داد. برای بهره مندی از فواید آن باید گفت مقدار مجاز مصرف روزانه سبوس ۳۰ گرم می باشد و مقادیر بیشتر از آن سبب اختلال در عملکرد دستگاه گوارش می شود.
کیسه گونی معمولی,گونی لمینت,پاکت کامپوزیت,گونی رنگی,گونی معمولی رنگی,گونی سبوسی,گونی آردی,کیسه گونی سبوسی,گونی لمینت دولایه,کیسه کامپوزیت,تولید کننده انواع گونی و کیسه و انواع رول های رنگی و کیسه های سه لایه کاغذی,